loading... Nestemate peste veacuri!
Misu Radovici
“And in the end it’s not the years in your life that count.It’s the life in your years.” (Si la sfarsit nu anii din viata ta conteaza. Ci viata din anii tai.)
Abraham Lincoln

2 Responses
  1. ... Says:

    Foarte adevarat!
    O maxima demna de aplaudat.

    Despre Abraham Lincoln se spune multe lucruri bune. Este printre primii mari 4 presedinti pe care i-a avut America.
    Este laudat pentru credinta sa in Dumnezeu si pentru abolirea sclaviei.
    Insa mi-a ramas in minte marturiile unor indieni (civilizati), care povesteau din cele ce au auzit de la bunicii si srabunicii lor; cum Lincoln in vremea lui inainte de-a ajunge presedinte a fost trimis sa extermine triburile de indieni din sudul tarii. Era comandantul cavaleriei si sate intregi de indieni au fost macelariti; copii nevinovati, femeii insarcinate, tineri si batrani. Doar pentru simplul fapt ca nu vroiau sa cedeze pamanturile albilor. Indienii erau hartuiti de trupele guvernamentale. Acestia au atacat o baza militara a trupelor americane si aceasta a fost schanteia razboiului. Dupa exterminarea indienilor a inceput razboiul civil dintre sud si nord.
    Acesta pagina neagra a lui Lincoln in legatura cu indienii lipseste din istoria americii. Nu se vrea a se recunoaste participarea lui Lincoln la exterminarea indienilor din sud. Sigur au mai fost si alti comandanti in sud in diferite zone, trimisi cu aceeasi misiune; de-a lua pamaturile indienilor. Dar indienii care au supravietuit au transmis din generatie in generatie la urmasi cele petrecute. Iar urmasii ajunsi acum si ei batrani, in orase civilizate, marturiseau si spuneau ca Lincoln a condus operatiunea din zona lor.
    Istoria poate sa ascunda ceva urat fata de oameni, insa Domul Isus a zis: ceea ce se face in ascuns se va striga de pe acoperisuri... De oameni poti ascunde multe lucruri dar nu inaintea lui Dumnezeu!

    Oare ce va zice Lincoln cand va trebuii sa dea socoteala de anii aceea din viata lui, cand indienii var sta fata in fata cu Lincoln si Dumnezeu va cere viata lor din mana lui?
    Daca cu greu scapa un om neprihanit la judecata lui Dumnezeu oare ce va fi cu cei pacatosi?


  2. Ce va zice Lincoln ... hmmm ... greu de spus ...
    Istoria e scrisa de oameni ... iar oamenii sunt de departe supusi imperfectiunii ... ascunderile mai mult sau mai putin voite despre partea "neagra" a vietii si activitatii anumitor persoane publice ... se datoreaza exclusiv perioadei/anturajului sau in anumite cazuri poate chiar persoanei in cauza ...
    Ce va zice el ... e intre el si TATI ... ce voi zice eu ... e intre mine si TATI ...